Brandstory

Het verhaal van Donna Dorée

Donna Dorée ziet zichzelf in de weerspiegeling van een etalage. Ze zet haar baret iets schuiner op haar hoofd, voelt aan haar oorbel en loopt verder op haar hoge pumps door de straten van Parijs.

Ze laat zich betoveren door de grote, statige gebouwen van de modestad en kijkt naar de sierlijke, hoge bomen in Jardin du Luxembourg die haar het gevoel van vrijheid geven. Ze trekt haar suède handschoenen uit en bestelt een Espresso bij een karakteristieke kiosk.

Terwijl ze een slok neemt van haar koffie denkt ze aan de uitspraak van la grande mademoiselle Coco Chanel: 'Elegance is when the inside is as beautiful as the outside'. Donna Dorée is het volledig met de Franse designer eens. Ze maakt er haar missie van vrouwen te inspireren om hun innerlijke goud te laten zien. Hoe ze dat doet? She starts with statement jewelry. Donna Dorée staat te popelen om je mee te nemen in haar wereld.

the face behind the brand

Ontmoet de échte gouden vrouw

Donna Dorée – dat letterlijk ‘de gouden vrouw’ betekent – had ik al jaren in mijn hoofd. Sterker nog: ik had de naam van dit bedrijf in 2019 al bedacht. De coronapandemie heeft me gedwongen alles op een rij te zetten en geholpen de gedachte om te zetten naar realiteit. Een pittige tijd met een gouden randje. Ik kan nu eindelijk zeggen: Donna Dorée is out there en ik wil dat je haar leert kennen. Eigenlijk heb je dat al een beetje gedaan. Donna Dorée zit namelijk in iedere vrouw. Ze zit in jou en in mij.

Donna is een Italiaanse titel voor een vrouw, dame of een madam. Dorée betekent gouden of verguld, vertaald vanuit het Frans. Een mix van mijn twee meest geliefde landen. Dorée is ook nog eens een hint naar mijn meisjesnaam: Doreleijers. Aangenaam!

The face behind the brand: Wietske Doreleijers. Ik ben geboren in 1983 in Venray en woon sinds mijn 21ste in Breda. Ik wil graag mooi voor de dag komen en shinen. Ik ben een rusteloze, creatieve ziel en pak graag mijn podium. Dat podium pakte ik al op mijn zesde, toen ik in mijn roze tutu zo beeldig mogelijk de vijfde positie bij ballet uitvoerde.
Ik wilde iets creëren wat er nog niet was en mensen in mijn dans meenemen naar een nieuwe wereld. Een wereld die mooier was. Een wereld die kleurrijker was. Dat doet me denken aan een jonge Donna Dorée. Door blessures stopte ik op mijn 25ste met intensief dansen, maar ik stopte niet met het creëren van nieuwe werelden. In mijn werk als vormgever kon ik mijn passie voor kunst – in de breedste zin van het woord – nog steeds kwijt. Kunst raakt me diep. Met kunst maak je – daar heb je ‘m weer – statements. 

Ik zie in heel veel dingen schoonheid en creëer graag een droomwereld. Dat is mijn kracht, want in die wereld is Donna Dorée geboren. Het merk dat ervoor zorgt dat jouw kracht nog meer tot haar recht komt. Allemaal dankzij statement jewelry.
Donna Dorée wil een bijdrage leveren aan jouw garderobe en laten zien dat je er mag zijn. Ze hoopt dat je iedere ochtend gaat voelen welke sieraden je roepen voor die dag. Om mijn grootste inspiratiebron nog maar een keer te quoten: 'Jewelry is never anything but a reflection of the heart.'

Ben jij klaar om Donna Dorée met verve te dragen en jouw vrouwelijkheid en schoonheid meer te laten zien?

about

De studio

"In mijn studio leg ik in het maanlicht de laatste hand aan mijn nieuwe collectie. Mijn ogen glinsteren. Dit is het. Ik zie perfectie in mijn schetsen en vormen. Alles valt samen. Iets nieuws is ontstaan. Ik voel de kracht van de toekomstige draagster en visualiseer het podium waar zij zichzelf mag laten zien. Het podium voor de gouden vrouw."

Met een grote passie voor schoonheid, ontwierp ik artistieke producten met een ziel. Mijn liefde voor elegantie, esthetiek en design zorgen ervoor dat ieder ontwerp uniek is. Mijn goudsmeden brengen de sieraden vervolgens tot leven. Van schets tot fysiek product. Ieder sieraad behandel ik als een kunstwerk.

Code of Conduct (gedragscode)

Ik werk samen met getalenteerde vakmensen in het binnen- en buitenland. Op basis van mijn ontwerpen volgen ze hun hart en creëren ze sieraden die de ultieme vrouwelijkheid van Donna Dorée etaleren en aan hoge kwaliteitseisen voldoen.

Als onderneming onderschrijven wij de Amfori BSCI-gedragscode. Wij zetten ons in voor principes, binnen onze invloedssfeer, en voldoen aan onze verantwoordelijkheid om mensenrechten en het milieu te respecteren.

Jewelry is never anything but a reflection of the heart.

Coco Chanel